Przy instalacji rozbierają silnik? Zdejmują głowicę? Rozrząd?
Czy Octavia II 1.6 MPI do zagazowania jeszcze się opłaca ???
Zwiń
X
-
sparrov, jak chcesz miec spokoj zaloz Staga, z wtryskami nie szalej szkoda kasy zaloz Valteki do tego dobry reduktor i zapominasz ze masz LPG w samochodzie. Jak lubisz czesto "opiekowac" sie autem zaloz Landi Renzo i sledz wszystkie watki na temat tej instalacji na tym forum i na innych ...
Instalacja Stag kosztuje ok 2400. Na zalozenie dobry gazownik potrzebuje jeden dzien. Tak jak pisal kolega wyzej demontuje sie tylko kolektor do nawiercenia otworow na dysze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJa bym wsadzil te nasze Baracudy na dzis dzien i do tego KME Silver jako reduktor.
Z tym sterownikiem Staga to tez taka loteria. Starej serii juz rozwijac nie beda, jedynie te q-boxy. Wiec szedlbym w Techa, bardziej przyjaznie nastawieni do ludzi.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
sparrov, tak jak pisałem wcześniej ja moge polecić Staga. Jest to już moja druga instalacja tej firmy, nie liczac w przelocie "cudowne landi renzo" uzytkowane przez 45000 km. Na temat BRC sie nie wypowiadam bo nie użytkowałem tej instalacji a nie mam nawyku polecania czegoś czego sam nie "testowałem"/użytkowałem. Moim skromnym zdaniem z LR powinieneś dać sobie spokój - piszę to jako były użytkownik tej instalacji a nie teoretyk.
A tak na marginesie dlaczego Stag niet ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sparrovMysle, ze to jednak znacznie bardziej popularna instalka od staga czy brc.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
sparrov, "jazda na" LR, Stagu czy BRC bedzie powiedzmy "taka sama". Problem w tym aby instalacja ktorą wybierzesz byla obslugiwalna przez prawie kazdego gazownika a ceny np. wtryskiwaczy czy reduktora nie zabijaly przy kasie po gwarancji. Bo pozniej bedziesz przegladal fora i pytal gdzie tanio ww rzeczy kupic lub mam problem z obrotami , gasnieciem itp. itd. Silnik 1,6 w Octavii jest tak prosty, ze nie wymaga "szczegolnej" instalacji LPG tj. super szybkich wtryskiwaczy czy super jednostki sterujacej.
Jestem bardzo ciekaw jaka instalacje wybierzesz do swojego auta.
[ Dodano: Pon 29 Kwi, 13 00:41 ]
sparrov, za duzo kombinujesz przy wyborze instalacji LPG
Komentarz
-
-
Z tym kolektorem to wlasnie roznie bywa, spotkałem się z teoria ze nie chcieli mi zrobić tych przeciwwystrzałowych zabezpieczen "bo to i tak nie ma sensu z plastikowym kolektorze", ale i tak się uparłem, ponieważ na poprzednim takowym zrobiłem 50tys, mój ojciec jeszcze więcej, a strzelac, strzelało-zdarzyło się
Z tym ze ja mam 2 generacje, a przy sekwencji slyszalem, ze nie ma prawa strzelac w ssącym...Moja dawna O1
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...082763#1082763
Dawny Volkswagen GOLF Mk4
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71147
MOJE SEICENTO SPORTING
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
Dlatego napisalem)Z tym ze ja mam 2 generacje, a przy sekwencji slyszalem, ze nie ma prawa strzelac w ssącym...Moja dawna O1
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...082763#1082763
Dawny Volkswagen GOLF Mk4
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71147
MOJE SEICENTO SPORTING
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
sparrow, użytkuję aktualnie w silniku 1.6 BSE, tylko że w mk6, instalkę LPG w oparciu o Stag 4+, reduktor AC R01, wtryski Hana (też długo zastanawiałem się nad gratami). Najważniejszy jest gazownik: dobry montaż i zestrojenie i tyle w temacie. Spalanie na poziomie 10 l LPG (bez żadnego eco-drivingu).
Komentarz
-
-
yunior81, 15 maja montaż. Wybrałem LR. Gazownik wydaje się ogarnięty. Warsztat na kilka stanowisk i robią tylko gaz.
Sami polecili LR, przy możliwości wyboru BRC. Do LR dostane auto zastepcze, wiec tyle dobrze.
2 lata gwarancji do mnie przemawia. Zwrócił tylko uwage, zeby robic serwis co 15k i bedzie gucio. Zobaczymy. Juz nie moge sie doczekać tańszej jazdy... :diabelski_usmiech
A powiedzcie jak ze wskazaniem spalania gazu? Komp bedzie podawal spalanie beny czy gazu na gazie?
Komentarz
-
-
Wskazanie będziesz miał na centralce od gazu - taka mała popierdułka, zamontowana wg uznania.
Jeżeli butla będzie prawidłowo zamontowana, to wskazania poziomu gazu będą powiedzmy, że miarodajne. Ale i tak jeździ się na licznik, choć wskaźnik (sensownie działający) się przydaje.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
ja mam przelacznik obok wlacznika swiatel ale od strony drzwi (tak zamontowane w ASO) i powiem Ci ze w miare sie sprawdza.. dobrze widac kontrolki ale ich dzialanie pozostawia do zyczenia... w butle wchodzi jakies 40l , sa 4 zielone kontrolki i madrze by bylo gdyby powiedzmy gasla 1 na jakies 10l gazu.. a potrafi swiecic sie 1 podjezdzam tankowac a tam 20l wchodzi.. tak jak pisza koledzy.. trzeba patrzec na km.
przejedz sie kiedys na pelnym zbiorniku w trase pozniej na pelnym po miescie i mniej wiecej bedziesz wiedzial jaki zrobisz zasieg na butli.
co do spalania i kompa. komp pokazuje spalanie benzyny. u mnie srednio 1,2-1,5l wiecej gazu wychodzi.
Komentarz
-
-
Co do papierów do WK: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=64725
Zresztą na stronie swojego WK powinieneś mieć info, co im potrzeba.
Przegląd skorygują na 12 mies. od daty montażu - u siebie miałem kolejny na 14 mies., nie dali się przekonać i jedno miejsce w dowodzie poszło się walić.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
sparrov, podziwiam Cie !!! Zeby za własną kase montować Landi..... :? Mam nadzieje że będziesz zadowolony. Głowy sobie nie zawracaj centralką od LPG gdzie ma być umieszczona - ja mam z prawej strony pod kierownicą. I tak jak troche pojeździsz na LPG zobaczysz że najlepszą "kontrolką" LPG jest "mały licznik" kilometrów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sparrov15 maja montaż. Wybrałem LR. Gazownik wydaje się ogarnięty. Warsztat na kilka stanowisk i robią tylko gaz. Sami polecili LR, przy możliwości wyboru BRC
Mam obie instalacje i uważam, że stag jest najlepszy bo łatwiej można samemu ogarnąć ustawienie map,a robie to czesto bez wizyty u gazownika, która u mnie kosztuje 100zł za przegląd w tym tylko 18zł to cena filtów, za samo podpięcie kompa chcą 50zł.
Zamieszczone przez sparrovDo LR dostane auto zastepcze, wiec tyle dobrze.
Ale Ty decydujesz Twoje auto, Twoja kasa
Komentarz
-
-
I to jest demokracja :diabelski_usmiech Pytać, pytać i pytać, a później i tak zrobić to co większość (lub chyba wszyscy) odradzili :lol:. W sumie u nas na forum duuuużo Octavii ma właśnie Landi pod maską, pomijam fakt z czego to wynika . Zadowolenia i bezproblemowej eksploatacji życzęPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszI to jest demokracja :diabelski_usmiech Pytać, pytać i pytać, a później i tak zrobić to co większość (lub chyba wszyscy) odradzili :lol:
Zamieszczone przez NortheuszW sumie u nas na forum duuuużo Octavii ma właśnie Landi pod maską, pomijam fakt z czego to wynika
Zamieszczone przez NortheuszZadowolenia i bezproblemowej eksploatacji życzę
Komentarz
-
Komentarz